Windows 10: Miért nem lehet futtatni rendszergazda ként az sfc/scannow parancsot windows 11 rendszeren?

Discus and support Miért nem lehet futtatni rendszergazda ként az sfc/scannow parancsot windows 11 rendszeren? in Windows 10 Gaming to solve the problem; Hiába próbálom futtatni az sfc/scannow parancsot a laptopomon rendszergazda ként,egyáltalán nem indul el. Mi lehet az oka?... Discussion in 'Windows 10 Gaming' started by AttilaTóthVG, Mar 26, 2025 at 4:22 PM.

1. Miért nem lehet futtatni rendszergazda ként az sfc/scannow parancsot windows 11 rendszeren?

Hiába próbálom futtatni az sfc/scannow parancsot a laptopomon rendszergazda ként,egyáltalán nem indul el. Mi lehet az oka?

:)

AttilaTóthVG, Mar 26, 2025 at 4:22 PM

2. Windows 11 nem frissít.

A Windows 11 a 2024. 01.24-i frissítést követően nem frissít. Mutatja a frissítési lehetőségeket, de a frissítéseket nem lehet letölteni. Letöltési hiba 0x800706be jelzést mutat.

Piroska Dezsőné, Mar 26, 2025 at 4:26 PM
  3. John J.D. Win User
    Windows 11 nem frissít.

Fordítási szolgáltatást használunk felhasználóink segítésére. Kérem, bocsássák meg a nyelvtani hibákat.

Szia Piroska, vagyok, egy olyan Microsoft-felhasználó, mint te.

Megértem a frusztrációdat, azért vagyok itt, hogy segítsek. Milyen hibaelhárítási lépéseket tett már?

Még nem próbáltál semmit, kérjük, futtassa a Windows Update hibaelhárítót a Get Help alkalmazásból:
    > Lépjen a Beállítások (Win + I billentyű) > a Windows Update elemre.
    > Kattintson a Segítség kérése elemre a Segítség kérése alkalmazás megnyitásához.
    > Görgessen lefelé, és keresse meg a "Windows-frissítésekkel kapcsolatos problémák elhárítása" elemet
    > Kattintson rá, és válassza az "Igen" lehetőséget. Ez automatikusan azonosítja és orvosolja az esetleges hibákat, és újraindítja a frissítési folyamatot. Tájékoztatásul csatoltam egy képernyőképet alább.

Ha a probléma továbbra is fennáll, kipróbálhat néhány más módszert, például ideiglenesen letilthatja a víruskereső szoftvert, elvégezheti a DISM & SFC vizsgálatokat, vagy visszaállíthatja a Windows Update összetevőit.

Állítsa alaphelyzetbe a Windows Update összetevőit az alábbi lépésekkel:
    > nyomja meg a gombot Windows + S gombot a billentyűzeten a Keresés megnyitásához.
    > Írja be a "cmd" parancsot, és válassza a "Futtatás rendszergazdaként" lehetőséget
    > Írja be ezeket a parancsokat egyenként, mindegyik után nyomja le az Enter billentyűt:

net stop wuauserv
    net stop cryptSvc
    nettó stop bitek
    net stop msiserver
    Ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
    Ren C:\Windows\System32\catroot2 Catroot2.old
    net start wuauserv
    net start cryptSvc
    nettó indítási bitek
    net start msiserver

> Ezután zárja be a parancssort, és ellenőrizze, hogy a Windows frissítések újra működnek-e.

Ha a probléma továbbra is fennáll, próbálja meg futtatni a DISM és SFC parancsot az esetleges rendszerfájl-problémák automatikus javításához és visszaállításához. A 2–4. lépés itt található: https://support.microsoft.com/windows/using-sys...
    A DISM és SFC parancs futtatása után indítsa újra a számítógépet, és próbálja meg újra letölteni a frissítést.

Kérem, tudassa velem, hogyan megy, ha a probléma továbbra is fennáll, kérjük, kattintson az alábbi "Válasz" gombra, és tudassa velem is

J.D. János

Miért nem lehet futtatni rendszergazda ként az sfc/scannow parancsot windows 11 rendszeren? [​IMG]

4. Miért nem lehet futtatni rendszergazda ként az sfc/scannow parancsot windows 11 rendszeren?

Memóriaintegritást nem tudom visszakapcsolni.

Fordítási szolgáltatást használunk, hogy segítsük felhasználóinkat. Elnézést kérek a nyelvtani hibákért.

Szia és köszönöm, hogy elérted. A nevem Bernard egy olyan Windows-rajongó, mint te. Örömmel segítek neked ma.

Megértem a problémát, nincs miért aggódnom, azért vagyok itt, hogy segítsek, tudom, hogy ezek közül a lépések közül néhány már megtörtént, csak kihagyta őket, ha úgy gondolja, hogy ugyanaz lesz az eredménye.

1. módszer. Futtassa a DISM parancsot, és távolítsa el az inkompatibilis illesztőprogramokat

Nyomja meg a Windows billentyű + X billentyűkombinációt, majd kattintson a Windows PowerShell (rendszergazda) vagy a Windows terminál (rendszergazda) elemre, majd másolja, illessze be és írja be az alábbi parancssorokat:

pnputil /delete-driver oem48.inf /uninstall /force

pnputil /delete-driver oem55.inf /uninstall /force

pnputil /delete-driver oem25.inf /uninstall /force

Indítsa újra az eszközt, és ellenőrizze

Ha az újraindítás után még mindig van egy inkompatibilis illesztőprogram, kérjük, kövesse az alábbi linken található lépéseket:

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/for...

Magyar fordítás: https://translated.turbopages.org/proxy_u/en-hu...

Megjegyzés: Ez egy nem a Microsofttól származó webhely. Úgy tűnik, hogy az oldal pontos, biztonságos információkat nyújt. Vigyázzon a webhelyen található olyan hirdetésekre, amelyek gyakran PUP (potenciálisan nem kívánt termékek) besorolású termékeket hirdethetnek. Alaposan vizsgálja meg a webhelyen hirdetett termékeket, mielőtt úgy dönt, hogy letölti és telepíti azt.

Tudassa velem, hogyan megy, és remélem, hogy ez segít.

Bernard
    Független tanácsadó

Lester BernardReyes, Mar 26, 2025 at 4:26 PM
Thema:

Miért nem lehet futtatni rendszergazda ként az sfc/scannow parancsot windows 11 rendszeren?

Loading...
  1. Miért nem lehet futtatni rendszergazda ként az sfc/scannow parancsot windows 11 rendszeren? - Similar Threads - Miért nem lehet

2. Miért nem lehet futtatni rendszergazda ként az sfc/scannow parancsot windows 11 rendszeren?

in Windows 10 Software and Apps
    Miért nem lehet futtatni rendszergazda ként az sfc/scannow parancsot windows 11 rendszeren?: Hiába próbálom futtatni az sfc/scannow parancsot a laptopomon rendszergazda ként,egyáltalán nem indul el. Mi lehet az oka? https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/mi%C3%A9rt-nem-lehet-futtatni-rendszergazda/7444e4c0-d2bc-4f32-b271-570bb248aed2
  3. Miért nem működik az surround opció a win10-es gépemen

Miért nem működik az surround opció a win10-es gépemen: Van egy 5.1-es hangrendszerem és a windows10 nem hajlandó kiadni magából az 5.1-es jelet. Ami azért furcsa mert nekem nem működik de másnak igen próbáltam más gépemmel is azokkal sem csinál semmit, nem jelenik meg az opció. sak én nem látom a surround opciókat?...
  4. Miért nem működik az surround opció a win10-es gépemen

in Windows 10 Gaming
    Miért nem működik az surround opció a win10-es gépemen: Van egy 5.1-es hangrendszerem és a windows10 nem hajlandó kiadni magából az 5.1-es jelet. Ami azért furcsa mert nekem nem működik de másnak igen próbáltam más gépemmel is azokkal sem csinál semmit, nem jelenik meg az opció. sak én nem látom a surround opciókat?...
  5. Miért nem működik az surround opció a win10-es gépemen

in Windows 10 Drivers and Hardware
  6. miért nem tudok belépni a minecraft javába

in Windows 10 Drivers and Hardware
    miért nem tudok belépni a minecraft javába: Miért nem tudom használni a Minecraft javámat https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/mi%C3%A9rt-nem-tudok-bel%C3%A9pni-a-minecraft/7fa57935-4c0f-401c-aa60-7aeb26ba517c
  7. miért nem tudok belépni a minecraft javába

in Windows 10 Gaming
    miért nem tudok belépni a minecraft javába: Miért nem tudom használni a Minecraft javámat https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/mi%C3%A9rt-nem-tudok-bel%C3%A9pni-a-minecraft/7fa57935-4c0f-401c-aa60-7aeb26ba517c
  8. miért nem tudok belépni a minecraft javába

9. SFC/SCANNOW

in Windows 10 Installation and Upgrade
    SFC/SCANNOW: Cannot repair member file [l:27]'MSFT_MpComputerStatus.cdxml' of Windows-Defender-Management-Powershell, version 10.0.17134.1, arch amd64, nonSxS, pkt {l:8 b:31bf3856ad364e35} in the store, hash mismatch 2019-07-19 10:11:31, Info CSI 00003e90 [SR] This...
  10. SFC /scannow

in Windows 10 BSOD Crashes and Debugging
    SFC /scannow: windows resource proteciton found corrupt files but was unable to fix some of them. for online repairs,details are included in teh CBS log file located windir/logs/cbs.log [ aka C:\Windows\Logs\CBS\CBS.LOG. I have the CBS.log.. but i don't know how to post it nor do i see a...